31 Temmuz 2012 Salı

MoH: Warfighter'dan Somali Görüntüleri


Danger Close tarafından geliştirilen ve Electronic Arts'ın dağıtımcılığını üstlendiği Medal of Honor: Warfighter'dan Somali görevini içeren yeni ekran görüntüleri yayımlandı.





Son birkaç yıldır olduğu gibi bu yılın son çeyreği yine büyük kapışmalara sahne olacak. Bunlardan ilki tabii ki FIFA serisi ile PES serisininmücadelesi ve bir diğeri ise haberimize de konu olan Medal of Honor: Warfighter ve Call of Duty: Black Ops 2'nin arasında geçecek olan savaş.
Medal of Honor: Warfighter, tartışmasız bu yılın en iyi FPS oyunu olmayı hedeflerken, Electronic Arts ve Danger Close firmaları yeni tanıtım videoları ve ekran görüntüleri yayımlamaya devam ediyor.
Son olarak oyunda yer alan Somali görevinden sahneleri içeren yeni ekran görüntüleri yayımlayan Electronic Arts, ekim ayı içerisinde PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için piyasaya sürülecek olan Medal of Honor: Warfighter'ı bekleyenlerin ilgisini canlı tutmaya çalışıyor.
Gelin isterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri Medal of Honor: Warfighter'ın Somali görevinden görüntüler içeren yeni ekran görüntüleri ile baş başa bırakalım.

Google Hongouts Şimdi Gmail'de


Google'ın sosyal ağ Google Plus ile kullanıma sunduğu görüntülü chat servisi Hangouts, Gmail'e entegre edildi. Detaylar ve kullanım şekli haberimizde.





Sosyal ağların son üyesi olan Google Plus ekibi siteyi istenilen seviyeye ulaştırma adına var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Çıktığı ilk günden itibaren bir türlü dilediği ivmeyi yakalayamayan servis her ne kadar başlarda Facebook katili olarak anılsa da kullanıcı verileri durumun pek parlak olmadığını ortaya koyuyor.
Son olarak 250 milyon kullanıcı barajını aşan sosyal ağ dikkat çekip daha fazla kişiye hitap edebilmek amacıyla üyelik yaş sınırını düşürme, ünlü isimleri sisteme dahil etme, olimpiyatlar için özel sayfa açma gibi birtakım hamleler yaptı. Fakat tüm bunlara rağmen yine beklentilerin altında kalan yetkililer çözüm için farklı arayışlara girdiler.
Bu kapsamda -Google+ ile gelen belki de en popüler fonksiyonlardan- video chat sistemi Google Hangouts'u e-posta servisi Gmail'e entegreeden ekip, görüntülü aramanın kullanım alanlarını arttırmaya başladı. Gelişmiş altyapı sayesinde yüksek kalitede kesintisiz iletişimi hedefleyen firma bugünden itibaren ilgili yeniliği devreye aldı.
E-posta arayüzünde kullanıcı isimlerinin yanına yerleşen kamera simgesi ile aktifleşen chat'te 9 kişi aynı anda konuşup tek pencerede video izleme gibi ortak etkinlikler yapabiliyor. Genel olarak Hangouts'un tüm özellikleri aktarılırken eski versiyona göre daha estetik olan yapı sayesinde mail'lerin kontrolü de sağlanıyor.
Elindeki servisleri yavaş yavaş Google+'a bağlamaya başlayan arama motoru birçok hizmeti aynı çatı altında toplamayı hedefliyor. Böylelikle tek noktadan yayın yapmanın peşinde olan Google, sahip olduğu sosyal ağın kullanıcı yelpazesini arttırmayı diliyor. Fakat şimdiye kadar istediği sonuçları bir türlü alamayan firma konuya titizlikle yaklaşarak doğru adımlar atmak istiyor.

Facebook'un Foroğraf Arayüzü Yenilendi


Sanal dünyanın gözde servislerinden olan sosyal ağ Facebook, üyelerin kişisel fotoğraflarının yer aldığı bölümde önemli tasarım değişikliği yaptı. İşte yeni haliyle Facebook fotoğrafları.





Sosyal ağ kavramını hayatımıza tam anlamıyla sokmayı başaran Facebookcephesi çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. İsmi şu sıralar her ne kadar HTC ile ortak akıllı telefon üreteceği yönünde anılsa da, iddialar genç CEO ve kurucu M. Zuckerberg tarafından yalanlanmış, böyle birçalışmanın olmadığı dile getirilmişti.
Diğer taraftan 955 milyon üyeye sahip servis yakın zamanda geliştirdiği bu özel kod ile site ve blog sahiplerinin ziyaretçi trafiklerini arttıracak değişime imza attı. Açıkladığı ikinci çeyrek verilerine bakıldığında 1.18 milyar dolargelir ve 295 milyon dolar net karın sahibi olan Facebook yönünü tasarımkonusuna çevirdi.
Buna göre fotoğraf görüntüleme arayüzünü elden geçiren yetkililer adeta sil baştan bir yapı ortaya çıkardı. Zira tasarım anlamında oldukça farklı çizgi benimseyen ekip alışılmışın dışında düzenlemeler yaptı.
Yenilenen dizaynda tüm fotoğraflar artık tek sayfada farklı boyutlarda sıralanıyor. Böylece daha fazla görsel aynı anda izlenebiliyor. Oluşturduğunuz albümler, etiketlendiğiniz kareler ve paylaştıklarınız yine bu bölümde yer alıyor.
Üstelik her bir görselin üzerine gelindiğinde beliren "Highlight" sekmesi sayesinde kişilerin profilinizi ziyaret ettiğinde hangi içeriklere erişebileceklerini de seçebilmeniz mümkün. 
Düzenlemeyle birlikte daha dinamik, estetik ve modern görünüme kavuşan Facebook fotoğrafları şimdilik sınırlı kullanıcı grubu üzerinde test ediliyor. Kısa süre içerisinde çalışmaların bitirilmesiyle ilgili yeniliğin tüm üyelerin kullanımına sunulması bekleniyor.

Gigabyte'tan 2000 Watt Verebilen Anakart


Anakart konusunda en iddialı isimlerden olan Gigabyte, Ultra Durable 5 üretim disipliniyle üretilen Z77X-UP7 ile şov yaptı ve üzerinden 2000 watt alabildiğini kanıtladı.





Intel'in 22nm teknolojisiyle geliştirdiği Ivy Bridge işlemcileriyle beraber,overclock performansı daha da arttırıldı. Daha az ısınan ve daha az güçtüketen işlemcilerle, üst seviye hızlara erişmek daha da kolay. Bunun için sadece 3 bileşene ihtiyacınız var. İyi bir anakartgüç kaynağı ve soğutmasistemi.
İyi bir anakart kısmıyla ilgileniyoruz ve Gigabyte'ın yeni çıkaracağı anakartı olan Z77X-UP7'ye bakıyoruz. Z77X-UP7, firmanın yeni nesil Ultra Durable 5 üretim disipliniyle üretiliyor. 
En üst limitlerde dayanıklılığa sahip güç üniteleriyle gelen anakart, işlemci için 32 + 3 + 2 fazlı güç tasarımı kullanıyor. Dünyada işlemci için en yüksek çıkışı sunduğu iddia edilen anakart, hava soğutmayla 1500 wattseviyesine kadar devamlı güç verebiliyor.
1500 watt güç, Intel Core i7 3770K'nın çektiği gücün 25 katıdeğerlerinde. Bu kadar yüksek gücü kullanamayız fakat anakartın ne kadar güç verebildiğini görebiliyoruz.
Corsair'in daha önce sizlerle burada incelemesini paylaştığımız 1200 wattlık AX1200 model güç kaynaklarından 2 tane kullanılan deney sistemi, 1500 watt seviyesini rahatlıkla geçebiliyor.
Anakart üzerindeki gelişmiş malzeme kalitesi ve soğutma sistemi, hava soğutma şartlarında bile bu gücü vermeye yeterli gibi gözüküyor.

30 Temmuz 2012 Pazartesi

FIFA 13'ten Yeni Kinect Tanıtımı


EA Sports'un bu yıl FIFA serisine getirdiği en önemli yeniliklerden biri olan Kinect ile ses kontrolü özelliğini daha yakından görmek ve tanımak ister misiniz?





Microsoft'un Kinect platformunu bir futbol oyununa nasıl yedirirsiniz? Hareket algılayıcı özelliğini şut çekmek, top sürmek gibi bir çok farklıalanda kullanabilirsiniz ama bu oyuncular için çok yorucu olacağındankabul edilebilir bir yenilik olmaktan çıkacaktır.
EA Sports bu konunun en güzel çözümünü Kinect desteğini yavaş yavaş vermekte bulmuş. FIFA 13 ile birlikte Kinect'in ses tanıma özelliğinikullanacak olan EA Sports, bu sistemin nasıl çalışacağını gösteren yeni bir de video yayımladı.
Gelin isterseniz sözü hiç uzatmadan sizleri FIFA 13'ün yeni tanıtımvideosu ile baş başa bırakalım.
İyi seyirler.

Samsung'un Windows Phone 8'i Sızdırıldı


Elektronik ve akıllı telefon devi Samsung'un Windows Phone 8 tabanlı ilk modeli iddialara göre sızdırıldı. Sızdırılan iki modelin teknik özelliklerine bakıyoruz.





Microsoft'un Ekim gibi piyasaya çıkış izni vermesi beklenen yeni mobilişletim sistemi Windows Phone 8'li telefonların sızıntı haberleri gelmeye başladı. Windows Phone 8 üreticileri arasında yer alan Samsung, iki yeni modelle Windows Phone 8 arenasına giriş yapacak.
Odyssey ve Marco kod adlı Windows Phone 8 tabanlı akıllı telefonlar,Qualcomm'un çift çekirdekli yapıda olan Krait kod adlı MSM8960işlemcisini kullanıyor. 1.5 GHz hızında çalışan işlemci, Adreno 225 GPU'sunu kullanıyor.
The Verge adlı sitenin haberine göre OdysseyGalaxy Nexus'ta kullanılan 4.65 inçlik HD Super AMOLED ekran ile gelecek. LTE, HSPA+ 21 bağlantı teknolojilerini destekleyen telefon, 8 megapiksel kamerayla gelecek.
Samsung'un diğer bir Windows Phone 8 modeli ise Marco. Marco, 4 inç büyüklüğünde WVGA çözünürlüğünde (800 x 480) AMOLED ekran ile gelecek. Marco yine LTE ve HSPA+ 21 bağlantı desteği sunacak. Marco'da ayrıca 5 megapiksel kamera bulunuyor.
Bakalım Windows Phone 8, bu teknik özelliklerle neler sunacak?

Skyrim'e Yepyeni Bir Mod: The Wild ENB


2011 yılının tartışmasız en iyi oyunu olan The Elder Scrolls V: Skyrim'e sayısız mod hazırlandı ama hiçbiri The Wilds ENB modu kadar gerçekçi grafikler sunmamıştı.





The Elder Scrolls V: Skyrim modlanmaya oldukça açık bir oyun ve dünyanın dört bir yanından kullanıcılar oyunun üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hala mod hazırlamaya devam ediyorlar.
Bu modların bazıları oyun içerisindeki sistemlere müdahale ederken, bazı modlar yalnızca grafiksel anlamda geliştirmeler içeriyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Icehancer'ın Skyrim için mod çalışmalarını başlattığını ve görsel anlamda şok edici geliştirmeler içerdiğini sizlere iletmiştik.
Bugün karşımıza çıkan bambaşka bir mod, Icehancer'ı geride bırakabilir. The Wild ENB adlı bu modu yüklediğinizde neler olacağını merak ediyorsanız, aşağıdaki videoyu hemen izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Sony Xperia J'nin Fotoğrafları Sızdı


Sony'nin yeni giriş seviyesi modeli olacak olan Xperia J'nin fotoğrafları sızdırıldı. Sony ST26i kod adlı cihazın görselleri ve özelliklerine bakalım.





Berlin'de düzenlenecek olan IFA 2012 için firmalar kollarını sıvadı.Samsung, yeni ürün gamını IFA 2012'de açıklayacakken diğer üreticiler de bu etkinlik için yeni modellerini hazırlıyorlar.
IFA 2012'de bir diğer tanıtılacak cihaz da ST26i kod adlı Xperia J.Sony'nin giriş seviyesi modeli olacak olan Xperia J, doğrudan Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ön yüklü olarak gelecek.
Artık SonyXperia ailesine çıkaracağı yeni ürünlerde Android 2.3.7 Gingerbread kullanmaktan vazgeçmiş diyebiliriz. Çıkardığı Xperia UveSola gibi modelere ICS güncellemesi verdikten sonra, ürün gamını ICS'eçevirecek olan Sony, giriş seviyesine çıkaracağı yeni modelle takviyeyapacak.
Xperia J, değişik renk seçeneklerini bizlere sunuyor
SonyXperia J'de 854 x 480 piksel çözünürlüğünde ve 4 inçbüyüklüğünde bir ekran kullanılıyor. Donanım olarak baktığımızdaQualcomm'un tek çekirdekli 1 GHz hızında çalışan Snapdragon S2işlemcisi kullanılıyor. 512 MB RAM ve arttırılabilir depolama desteğinesahip olacak olan Xperia JAndroid 4.0.4 Ice Cream Sandwich ile geliyor. Telefonda, megapiksellik LED flaşlı kamera ve görüntülü görüşme için ön kamera da olacak.
Cihazın ön kısmı, geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Huawei Ascend P1'i anımsatıyor
SonyIFA 2012'de LT29i Hayabusa ve LT30p Mint modellerini de tanıtabilir. Böylece Sony, 3 yeni modelle ürün gamını tazelemiş olacak.

Qualcomm, S4 APQ8064'ü Satışa Sundu


Qualcomm'un yeni nesil 4 çekirdekli işlemcisi Snapdragon S4 APQ8064'ü üzerinde barındıran geliştirici cihazı satışa sunuldu. 1 haftalık satış deneyimi olumlu giden cihaz oldukça dikkat çekiyor.







Qualcomm, APQ8064 kod adlı yeni nesil 4 çekirdekli Snapdragon S4işlemcisini Uplinq Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtmıştı. 
Qualcomm'un yeni nesil grafik ünitesi Adreno 320 ile beraber gelen çipset, geliştiriciler için satışa sunuldu. Geliştiriciler, belli bir süre en iyiperformansı vermesi beklenen bu çipsete sahip geliştirici cihazlarını satın alıp, bu çipseti verimli kullanabilecek şekilde uygulama ve oyun geliştirip, üzerinde deneme yapabilecekler.
Yaklaşık 1 haftadır satışta olan MDP/T olarak adlandırılan cihaza ilgi büyük. HTCLG ve Sony gibi firmaların yeni işlemciyi kullanan amiral gemilerini çıkaracakları düşünülüyor. 2013 yılına yaklaştıkça, APQ8064çipsetini kullanan modeller artacak. Bu da geliştiricilerin iştahını kabartıyor ve bu geliştirici cihazına sahip olan geliştiricilerin sayısını arttırıyor.
Geliştiriciler için hazırlanmış olan, global anlamda son kullanıcıya satılmayacak olan MDP/TQualcomm'un kendi internet mağazasında1299 dolar etkete sahip. Qualcomm, bu cihazı alanlara 24 saat servis desteği sunduğunu da ekliyor.

iPhone 5'ten Son Dedikodular


Apple'ın yeni iPhone duyurusu için geri sayıma geçtiği ve eylül ayı içerisinde yeni ürünün tanıtılarak satışa sunulacağı iddiaları internette dolaşmaya başladı.





Gün geçmiyor ki yeni iPhone ile ilgili bir dedikodu internette yayılmaya başlamasın. Yeni bir haftaya girdiğimiz şu günde, yeni haftaya yeni dedikodu çoktan hazır halde bizleri bekliyordu.
Görünüşe göre iddialar, iPhone için Apple'ın gerekli duyuruyu ve tanıtımıeylül ayının ortasında yapacağını savunuyor. Aynı zamanda duyuru yapılmakla kalınmayacağı ve 21 Eylül tarihinde de yeni iPhone'un satışa sunulacağı söyleniyor.
Aynı zamanda bu iddiaların dışında, bugüne kadar hep sızdırıldığı iddia edilen iPhone parçalarının fotoğrafları birleştirilerek ortaya da bir tasarım çıkarılmış durumda.
Parçaların birbirlerine bu denli uyumlu olması kafalarda soru işareti yaratırken, ortaya çıkan tasarım kimilerini memnun etmeyecek gibi.
Sözü daha fazla uzatmadan sizleri yeni iPhone'un tasarımı olduğu iddia edilen ama muhtemelen yalnızca dedikodu olarak kalması beklenen bu görselle baş başa bırakalım.

Google Maps Şimdi Daha Ayrıntılı


Google'ın harita uygulaması Google Maps yenilendi. Buna göre daha detaylı çekim yapmaya başlayan servis yüksek çözünürlüklü görüntü desteği başlattığını duyurdu.





Harita hizmeti sunan yazılımların en popüler ismi olan GoogleMaps cephesinden yenilik haberleri gelmeye devam ediyor. Yakın zamanda 3 boyutlu (3D) görüntü hizmeti sunmaya başlayan firma böylelikle daha gerçekçi bir kullanıcı deneyimi sağlamaya başladı.
Konu hakkındaki yeni rakibi Apple'dan önce davranarak böylesi bir adım atan şirket adeta gözdağı verdi. Ek olarak haritaların indirilerek artık çevrim dışıda kullanılabileceğini müjdeleyen servis böylelikle uzunzamandır beklenen güncellemeyi yapmış oldu.
Geliştirdiği özel sırt çantası şeklindeki sistem ile insanın yürüyebildiği her yerden veri aktarmaya başlayan Google Maps, böylelikle en ücra köşerde dahi varlığını hissettirir oldu. İşi bir adım daha ileriye götüren yetkililer binaların kroki yapılarını sisteme aktararak yapı içi adres sorgulama hizmetini devreye aldı.
Şimdi ise görüntü kalitesini arttırma kararı alan ekip oldukça yüksek çözünürlükte uydu çekimleriyle karşımıza çıkıyor. Son seviyeyakınlaştırmada sokak ve caddeleri daha ayrıntılı aktarmaya başlayan yazılım, önceliği 2012 Olimpiyatları'nın yapıldığı İngiltere'nin başkenti Londra'ya verdi.
Ayrıca 45 derecelik görüş açısı imkanı ile dahs üst seviye deneyim hedefleyen Google Maps detaylı haritaları şimdilik 25 şehirde testamacıyla kullanıma sundu. Gelecek dönemde tüm dünyayı kapsaması düşünülen bu çalışmanın ilk etabında maalesef Türkiye yer almıyor.

Samsung İkinci Çeyrek Verilerini Açıkladı


Akıllı telefon üreticisi dünya devi Samsung, 2012'nin ikinci çeyreğine ait verilerini açıkladı. Peki buna göre firma ne kadar kar ve gelir elde etti? İşte verilerle Samsung.





Teknoloji dünyasının parlayan yıldızlarından Samsung ekibi çalışmalarınıson sürat devam ettiriyor. Özellikle piyasaya sürdükleri mobil cihazlar ile pazar payı oranını hayli arttıran firma, kullanıcı tercihleri konusunda ilk sıraya oturdu.
Son olarak çıkarılan Galaxy S3 modeli ile adeta şaha kalkan şirketin yüzü hem satış rakamları hem de finansal gelir açısından güldü. Yayınlandığı ilk iki ay içerisinde 10 milyonu aşkın S3 satan Samsung istediği ivmeyi elde etti.
Yazılım güncellemeleriyle eksik ve hatalarını çok geçmeden gideren teknoloji ustası 2012'nin ikinci çeyreğine dair verilerini yayınladı. Buna göre93 milyon adet cihaz satışıyla -geçtiğimiz yıla kıyasla %79 artış ile- 5.9 milyon dolarlık kar elde eden firma pastadan aldığı dilimi biraz daha büyüttü.
Bunun yanı sıra 2011'in aynı dönemine kıyasla %21'lik artış ile 41.5 milyon dolar gelirin sahibi olan şirketin televizyon sektöründeki oranları ise %60'dan %80'e çıktı.
Böylesi yüksek sonuçların sebebi elbette Galaxy S3 ve Galxy Note. Gerek sunduğu donanımsal özellikler gerek altyapı desteği sayesinde tüketicilerin isteklerine cevap veren Samsung ilerleyen dönemlerde artışın devam etmesini istiyor.

29 Temmuz 2012 Pazar

Apple, Twitter'ı Satın mı Alacak ?


Son çeyrek sonuçlarını açıklayan ve 8 milyar dolar üzerinde nakit elde eden Apple, sosyal ağ devlerinden Twitter'ı satın alabilir. İşte son gelişmeler.





2001 yılında piyasaya sunduğu iPod ve 2007'deki iPhone modeliyle beraber mali durumunu gün geçtikçe düzelten Apple, neredeyse 120 milyar dolarlık nakit varlığıyla beraber en rahat teknoloji şirketi olarak görülüyor.
New York Times'tan Evelyn Rusli ve Nick Bilton'ın yaptığı habere göreApple, sosyal ağ piyasasının devi Twitter ile yakından ilgileniyor. 10 milyar dolar gibi bir meblağı gözden çıkaran Apple, elini sosyal medyaya da atmak istiyor gibi.
İki firma, uzun süredir görüşüyorlar. Bu görüşmelerin gidişatı artık tamamen satın almadan ziyade, büyük bir pay alımı ya da kapsamlı bir iş ortaklığına doğru gitmeye başladı. Apple geçtiğimiz günlerde çıkardığıMountain Lion işletim sistemiyle de Twitter'a resmi destek vermeye başlamıştı. Bu adım bile Apple'ın Twitter'ı ne kadar ciddiye aldığını bizlere gösteriyor.
140 milyon aktif kullanıcıya sahip Twitter ile 120 milyar dolar seviyesinde nakit paraya sahip olan Apple, güçlü bir işbirliği kuracak gibi gözüküyor. Bakalım ikilinin gelecek planları nasıl olacak?

Facebook İkinci Çeyrek Verilerini Açıkladı


Sosyal ağların belkemiği Facebook borsaya açılmasının ardından merakla beklenen ikinci çeyrek verilerini nihayet açıkladı. Peki site bu dönemde ne kadar gelir elde etti dersiniz?




İnternet kullanıcılarının vazgeçilmezleri arasında yer alan sosyal ağ Facebook cephesinden gelişmeler gelmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre 955 milyon üye sayısına ulaşmayı başaran site devasalbir kullanıcı ağını elinde bulunduruyor.
Yakın dönemde HTC ile ortak bir telefon üreteceği konuşulan servisgündemi meşgul ederken beklenen resmi açıklama CEO M.Zuckerberg'ten gelmiş ve iddialar yalanlanmıştı. Böylesi bir durumun söz konusu olmadığını belirten genç yönetici, gerekli işletim sisteminin hazırlanmasının dahi en az 2 yıl alacağını sözlerine ekledi.
Diğer taraftan servis içerisindeki düzenlemelerini sürdüren ekip kısa süreönce çıkardıkları "Öneri Kutusu" ile site ve blog sahiplerini sevindirmişti.Çalışma performansını düşürmeyen şirket bu sefer verim raporu olan ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.
Buna göre -992 milyon doları (%84) reklamlardan olmak üzere- 1.18 milyar dolar gelir elde eden platform yaklaşık295 milyon dolar net karın sahibi oldu. Hisse başı düşen kar oranı ise 0.12 cent olarak belirlendi.
Veriler Beklentilerin Üzerinde
Facebook'un ikinci çeyrek verileri analistlerin tahminlerinin üzerinde çıktı. Zira borsaya açıldıktan sonra beklenmeyen düşüşler ile değer kaybı yaşayan sosyal ağ açılışta istenilen ivmeyi yakalayamadı. Araştırmalarşirketin 1.15 milyon dolar gelir, 921 milyon dolar net kazanç ve hisse başı 0.12 dolar kar oranları çıkacağını işaret ediyordu.
Bunun yanı sıra en büyük ortaklarından Zynga'nın da öngörülen değerlerin altında kalması Facebook hisselerini de etkiledi ve NASDAQ'da şu sıralar 23.97 dolardan işlem görmeye başladı.
Borsa sonrası istenmeyen sarsıntılar yaşayan Zuckerberg ve ekibi durumu mümkün olan en kısa sürede toparlamak zorunda olduklarının farkında. Bunun için çeşitli satım alımlarla geleceğe yatırım yapan sosyal ağ kimi ortaklıklar ile sıkıntılı günlerin geçeceğine inanıyor. Bakalım gözde site nasıl bir yol izleyecek.

Assassin's Creed 3'ten Yeni Tanıtım Videosu !


Ubisoft'un ekim ayının sonunda piyasaya sürmeye hazırlandığı Assassin's Creed 3 için yeni bir video daha yayımlandı. Videoda bu kez çoklu oyunculu modlara göz atma fırsatınız olacak.





Efsane seri Assassin's Creed'in şimdilik son oyunu olacak olan Assassin's Creed 3 için yepyeni bir video yayımlandı. Bu videoda oyunun çok oyunculu modlarına şöyle bir bakış atma fırsatınız olacak.
Bu videonun diğer videolardan ise biraz farklı olduğunu da söylememiz gerekiyor. Zira video Abstergo'dan Warren Vidic adlı  birlikte başlıyor ve böyle devam ediyor.
Sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri 31 Ekim tarihinde PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için piyasaya sürülecek olan Assassin's Creed 3'ün yeni tanıtım videosu ile baş başa bırakalım.
İyi seyirler.

28 Temmuz 2012 Cumartesi

Bir Sonraki Hedef Otomobil ve Evlerimiz !


Online dünyanın sanal saldırganlarının bir sonraki hedefleri ortaya çıktı. Giderek akıllanan evlerimiz ve otomobillerimiz saldırıların ana hedefleri olacak.





Önceleri elektronik cihazlar sadece belli işlevleri yerine getirmek içinprogramlanırdı. Bu belli işlemler o cihazın neler yapabileceğinin genel bir tanımıydı adeta. Yıllar geçti köprünün altından çok sular aktı. Artık önünde 'akıllı' kelimesi olmayan cihaz kalmadı gibi. Önce telefonlar, sonra televizyonlar, ardından evler ve otomobiller de akıllanmaya başladı.
Akıllanan cihazlar aynı zamanda bağlantı özelliklerini de geliştirdiler. Artık bu akıllı cihazların hemen hemen tamamı internet bağlantısı ile geliyor. Bu sayede dış dünya ile iletişimde olan cihazlar, güncelleme ve ek özellikleribu internet bağlantısı ile sağlıyorlar.
İnternetten kontrol edilen çamaşır makinesi
Akıllanan teknolojik (ya da teknolojik olmayan) cihazlarla bir şeyi yapabiliyorsunuz. Örneğin çamaşır makinenizin hangi programda olduğunu ve yıkama ile ilgili bilgileri internet üzerinden takip edebiliyorsunuz. Televizyonun internetten yayınları izleyebiliyor. Bu örnekleri artırmak mümkün.
Akıllı ama saldırılara da açık
Elbette bu akıllınma ve internete bağlanma beraberinde bazı sorunlar dagetiriyorOnline ataklara karşı açık hale geliyoruz. Artık siber suçlular telefonlarımızdan sonra otomobiller ve evlerimize de göz dikti. Kısa vadede olmasa da birkaç yıl içinde önce bilgisayar, ardından telefon ya damobil cihazlarla devam eden online saldırılardan evlerimiz ve otomobillerimiz de nasibini alacak.
Bu öngörü bana ait değil. Güvenlik yazılımları üreticisi Kaspersky Lab'ta Güvenlik Uzmanı olarak çalışan Stefan Tanase'nin açıklamaları bunlar.Tanase, günde 125 bin yeni zararlı yazılımın üretildiğini belirtiyor ve saldırıların önümüzdeki yıllarda otomobillerle evlere kayacağını ifade ediyor.
Ne yapmak lazım
Elbette akıllı cihazları kullanmayın demiyorum. Gerekli güncellemeleri düzenli olarak takip etmek, (yüklenebiliyorsa) o cihaza güvenlik yazılımı yüklemek, şifreli cihazlarda kolay tahmin edilebilecek şifreler kullanmamak ve her zaman temkinli olunması birçok saldırı engellemede önemli katkılar sağlayabilir.

Twitter ve NBC'den Olimpiyatlara Özel Sayfa


Kısa bir süre önce açılış seremonisiyle başlayan 2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nın nabzı Twitter'da tutuluyor. Mikro blog'un etkinliğe özel açtığı bu sayfa ile tüm gelişmeler anında yayınlanacak.





Sosyal ağların popüler ismi Twitter her geçen gün hayatımıza bir adım daha girmeye devam ediyor. Kısa süre önce yaşadığı çökme problemi ile ciddi bir sıkıntı yaşayan mikro blog yaptığı kimi güncellemelerin yanı sıra yayınladığı ilk şeffaflık raporu ile dikkatleri üzerine çekmişti.
Ülkemizde de aktif olarak kullanılan servis özellikle gündem konularının tartışma merkezi haline geldi. Twitter yönetimi ise tüm dünyayı ilgilendiren etkinliklerde adını duyurarak olayın sosyal medya ayağını oluşturmanın peşinde. Son olarak NASCAR yarışlarıyla birlikte yayına alınan özel sayfalar şimdi de 2012 Londra Olimpiyatları'n da boy gösteriyor.
Kısa bir süre önce başlayan seremoni ile yarışlara özgü sayfa hazırlayan sosyal ağ NBC ile ortak bir çalışma içerisinde. Yakın zamanda Microsoft ile süregelen anlaşmasını sona erdiren medya devi bu seneki oyunlarda Twitter'ın resmi etkinlik anlatıcısı olduğunu dile getirdi.
"Olympics" etiketi altında kişilerin değil direkt olayın içerisindeki sporcu, takım ve antrenörlerin paylaştığı tweet'ler yayınlanacak. İşin kötü kısmı ise ilgili sayfanın sadece -NBC anlaşması yüzünden- ABD kullanıcılarına açık olması. Diğer ülkelerdeki Twitter üyeleri ise sadece @olympics adresinden girilen içerikleri görebilecek.