27 Temmuz 2012 Cuma

Twitter da Çöktü !


Mikro blog servisi Twitter, çöktü. Twitter şu anda hem mobil hem de web servisleri üzerinden erişime kapalı. İnternet devlerinin peş peşe çökmesi, tepkiyle karşılanıyor.





Bu akşamüstü saatlerinde size ilettiğimiz Google Talk'ın çökme haberinin ardından, bu kez de Twitter'a dünya genelinde büyük bir erişim problemiyaşanıyor.
Twitter'a giremediği anlarda kullanıcılar otomatik olarak diğer sosyalağlara yönleniyor.
Bu durum özellikle diğer sosyal ağlarda tepkilere yol açıyor ve kullanıcılar Facebook gibi sosyal ağlara, tweet tadında iletiler girmeye başladığı gözlemlenebiliyor. 
Bu yıl ikinci defa
Henüz bir ay kadar önce Twitter bir kez daha tüm ülkeler için erişilemez duruma gelmişti. Bu çökme sorunu Twitter'ın başına bu yıl ikinci defa geliyor.
Zaman zaman Twitter'a erişemediğimiz anlar, bölgesel problemler sözkonusu olsa da, son derece ciddi ve tüm dünyayı kapsayan bu tür sorunlar, Twitter gibi büyük bir şirketin imajına zarar veriyor.
Protesto edilecek
Aldığı yatırımlara rağmen sunucu konusunda hala doğru adımlar atamayan, çeşitli bug'ları hala gideremeyen Twitter büyük tepki topluyor.
Erişim problemi, daha önce de olduğu gibi Twitter'ın geri gelmesi ile birlikte #RIPtwitter hashtag'i kullanılarak protesto edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder