31 Temmuz 2012 Salı

Gigabyte'tan 2000 Watt Verebilen Anakart


Anakart konusunda en iddialı isimlerden olan Gigabyte, Ultra Durable 5 üretim disipliniyle üretilen Z77X-UP7 ile şov yaptı ve üzerinden 2000 watt alabildiğini kanıtladı.





Intel'in 22nm teknolojisiyle geliştirdiği Ivy Bridge işlemcileriyle beraber,overclock performansı daha da arttırıldı. Daha az ısınan ve daha az güçtüketen işlemcilerle, üst seviye hızlara erişmek daha da kolay. Bunun için sadece 3 bileşene ihtiyacınız var. İyi bir anakartgüç kaynağı ve soğutmasistemi.
İyi bir anakart kısmıyla ilgileniyoruz ve Gigabyte'ın yeni çıkaracağı anakartı olan Z77X-UP7'ye bakıyoruz. Z77X-UP7, firmanın yeni nesil Ultra Durable 5 üretim disipliniyle üretiliyor. 
En üst limitlerde dayanıklılığa sahip güç üniteleriyle gelen anakart, işlemci için 32 + 3 + 2 fazlı güç tasarımı kullanıyor. Dünyada işlemci için en yüksek çıkışı sunduğu iddia edilen anakart, hava soğutmayla 1500 wattseviyesine kadar devamlı güç verebiliyor.
1500 watt güç, Intel Core i7 3770K'nın çektiği gücün 25 katıdeğerlerinde. Bu kadar yüksek gücü kullanamayız fakat anakartın ne kadar güç verebildiğini görebiliyoruz.
Corsair'in daha önce sizlerle burada incelemesini paylaştığımız 1200 wattlık AX1200 model güç kaynaklarından 2 tane kullanılan deney sistemi, 1500 watt seviyesini rahatlıkla geçebiliyor.
Anakart üzerindeki gelişmiş malzeme kalitesi ve soğutma sistemi, hava soğutma şartlarında bile bu gücü vermeye yeterli gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder