27 Temmuz 2012 Cuma

Google Talk Çöktü !


Google’ın anlık mesajlaşma hizmeti sağlayan servisi Google Talk, diğer adı ile Gtalk servis dışı kaldı. Peki sorun, ne zaman düzeltilecek? Açıklıyoruz.





Google’ın Gtalk serivisi hem Gmail servisi kullanıcılarının web arayüzlerinden hem de Gtalk programı aracılığı ile çalışıyor.
Bu öğleden sonra saatlerinde kullanıcıların çevrimiçi olmalarına rağmen birbirine attığı mesajların gitmemesi ile başlayan sorun, bir süre sonrakullanıcıların servise erişememesi ve çevrimiçi gözükememesi ile devam etti.
Sorun ne zaman başladı?
Sorun Google’ın resmi sitesinde hizmetlerinin kullanım ve servisdetaylarını sunduğu panelde de yerini aldı. Saat 13:40 itibari ile Googletarafından fark edilen soruna hemen müdahale edilmeye başlandı veGoogle çalışanları sorunu gidermek için çalışmaya başladı.
Sorunun baş göstermesinin ardından saat başı durum ile ilgili bilgi notupaylaşan Googleproblemin 26 Temmuz 2012 saat 17:50 saati itibari ile giderilmiş olacağını duyurdu ve sorun Google'ın belirttiği saat itibari ile kullanıcıların bir kısmı için düzeldi.
Bir kısmı düzeldi
Gtalk kullanıcılarının bir kısmı şu anda servisi yeniden kullanabilir hale geldiler. Biz de Miad Bilişim ekibi olarak testlerimizde servisin kullanılabilir olduğuna şahit olduk.
Sorun, kısa süre içerisinde tüm Gtalk kullanıcıları için de giderilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder