30 Temmuz 2012 Pazartesi

Samsung İkinci Çeyrek Verilerini Açıkladı


Akıllı telefon üreticisi dünya devi Samsung, 2012'nin ikinci çeyreğine ait verilerini açıkladı. Peki buna göre firma ne kadar kar ve gelir elde etti? İşte verilerle Samsung.





Teknoloji dünyasının parlayan yıldızlarından Samsung ekibi çalışmalarınıson sürat devam ettiriyor. Özellikle piyasaya sürdükleri mobil cihazlar ile pazar payı oranını hayli arttıran firma, kullanıcı tercihleri konusunda ilk sıraya oturdu.
Son olarak çıkarılan Galaxy S3 modeli ile adeta şaha kalkan şirketin yüzü hem satış rakamları hem de finansal gelir açısından güldü. Yayınlandığı ilk iki ay içerisinde 10 milyonu aşkın S3 satan Samsung istediği ivmeyi elde etti.
Yazılım güncellemeleriyle eksik ve hatalarını çok geçmeden gideren teknoloji ustası 2012'nin ikinci çeyreğine dair verilerini yayınladı. Buna göre93 milyon adet cihaz satışıyla -geçtiğimiz yıla kıyasla %79 artış ile- 5.9 milyon dolarlık kar elde eden firma pastadan aldığı dilimi biraz daha büyüttü.
Bunun yanı sıra 2011'in aynı dönemine kıyasla %21'lik artış ile 41.5 milyon dolar gelirin sahibi olan şirketin televizyon sektöründeki oranları ise %60'dan %80'e çıktı.
Böylesi yüksek sonuçların sebebi elbette Galaxy S3 ve Galxy Note. Gerek sunduğu donanımsal özellikler gerek altyapı desteği sayesinde tüketicilerin isteklerine cevap veren Samsung ilerleyen dönemlerde artışın devam etmesini istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder