27 Temmuz 2012 Cuma

Intel, Atom için Android 4.1'i Portluyor


Intel, akıllı telefon ve tabletler için geliştirdiği Medfield tabanlı Atom işlemcileri için, Android 4.1 Jelly Bean sürümünü port ediyor. Bakalım yeni Android, X86'da nasıl çalışacak?





Intel, geçtiğimiz kış aylarında x86 komut setine sahip Medfield tabanlıAtom işlemcisini piyasaya sunmuştu. Henüz mobil sektörde Atomişlemcilerinin payı çok düşük seviyede. Lenovo K800Xolo x900 veOrange San Diego gibi akıllı telefonlarda kullanılan Medfield tabanlı Atomişlemcileri, henüz tam olarak yaygınlaşabilmiş değil.
Intel Atom işlemcili Orange San Diego
Android 4.0 Ice Cream Sandwich için Google'a x86 destekli kodlar eklettiren Intelx86 mimarisine Android'in daha iyi uyum sağlaması içinport çalışmalarını hızlandırdı.
Yeni Android sürümü olan Android 4.1.1 Jelly Bean için port çalışmalarını başlatan Intel, çalışmaların ne zaman bitirileceği konusunda açıklama yapmadı.
Intel'in tek çekirdekli ve 1.6 GHz hızında çalışan Medfield tabanlı Atomişlemcisi, çift çekirdekli ARM Cortex A9 tabanlı işlemcilerin performansınıyerine göre geride bırakıyor, yerine göre başa baş gidiyor. Fakat grafik işlemci konusunda Intel biraz düşük performans gösteriyor. Belki port çalışmaları büyük gelişmeler gösterirse, Medfield tabanlı Atom'ların daha yüksek performans vermesi söz konusu olabilir.

1 yorum: