28 Ekim 2012 Pazar

Apple Blu-ray Kullanacak mı?


Mac bilgisayarlarda Blu-ray oynatıcı olacak mı sorusuna kesin cevap firmanın üst düzey yöneticisinden geldi. Apple'dan Schiller konuya açıklık getirdi ve tartışmaları sonlandırdı.







Bru-ray okuyucuları günümüzde üst düzey taşınabilir ya da masaüstübilgisiyarlarda kullanılıyor. Çok fazla yaygınlaşamayan bu oynatıcılar ağırlıklı olarak ev sinema sistemlerinde 3 boyutlu filmler için tercih ediliyor.
Aramızdan geçen yıl ayrılan Apple'ın efsane kurucusu ve CEO'su Steve Jobs tarafından da 'sıkıcı' bulunan Blu-ray okuyucularının Macbilgisayarlara gelip gelmeyeceği bir süredir yeniden gündem konusu olmuştu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Apple'ın Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller, net bir açıklama yaptı ve tartışmaya son noktayı koydu.
Apple ürünlerinde Blu-ray okuyucu kullanmayacaklarını kesin bir dille belirten Schiller, kullanıcılara harici Blu-ray oynatıcılara yönelmelerini ve bilgisayarlarına bunları ekleyebileceklerini ifade etti. Ancak Apple ürünlerinde standart olarak böyle bir özelliğin bulunmayacağını kesin bir dille ifade etmeyi de unutmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder