29 Ekim 2012 Pazartesi

Windows 7’ye Service Pack Şoku


Microsoft, yeni nesil işletim sistemi için çalışmalarını sürdürürken, Windows 7 için Service Pack bekleyenlerde hayal kırıklığı yaratacak bir iddia gün yüzüne çıktı.







Windows 8’in piyasaya sürülmesiyle birlikte, Microsoft’un tüm çabasının bu yeni işletim sistemine geçişi hızlandırmaya yoğunlaşacağı söyleniyor. Peki Windows 7 kullanıcıları bu süreçte nelerle karşılaşacak?
Microsoft’un servis paketlerinden sorumlu mühendislik ekibine yakın olan kaynaklardan alınan bilgiler, Windows 7 için Servis Paketi 2’nin yayınlanmayacağını öne sürüyor. Genelde yeni donanımlarla uyumluluk sağlayan sürücüler ve o tarihe kadar yayınlanmış yamaları toplu haldebarındıran servis paketleri, Windows sürümlerinde uzun yıllardır alışılagelmiş bir uygulamaydı.
http://static.shiftdelete.net/img/article_new/ss1298410772.jpg
Ancak Windows’un mühendislik ekiplerinin yeni Windows sürümlerine harcayacağı zamanı ve bütçeyi emektar sistemlerin servis paketlerine harcaması anlaşılan şirkete yeterli getiriyi sağlamıyor. Öte yandan, Windows 7 için Salı günü yamaları ve diğer güvenlik güncellemeleri, normal seyrinde devam edecek. Windows 7’nin işletim sistemi olarak2020 yılına kadar Microsoft tarafından desteklenmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder