25 Ekim 2012 Perşembe

Google' dan Telefon ve Tablet


Google’ın önümüzdeki hafta Pazartesi günü LG Nexus 4 akıllı telefonla birlikte 10 inçlik Samsung 10 tabletini tanıtması bekleniyor.

Google’ın henüz netliğe kavuşmamış ürünleriyle ilgili önümüzdeki Pazartesi günü açıklama yapması bekleniyor. Şirketin Android 4.2 işletim sistemine sahip ve muhtemel ismi Samsung 10 olan 10 inçlik tabletle birlikte LG Nexus 4 akıllı telefonu tanıtacağı belirtiliyor. Google yakın bir zamana kadar bu konularla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı ancak şirketin geçtiğimiz Pazartesi günü basın mensuplarına davet gönderdiği ifade edildi.

LG Nexus 4 akıllı telefonunun daha önceden de belirttiğimiz üzere 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon işlemciye, 1280 x 768 çözünürlüğündeki 4.7 inç ekrana, 2100 mAh bataryaya, 2 GB hafızasındaki bir RAM’e, 8 MP kameraya ve 16 GB dahili hafızaya sahip olması bekleniyor. Ayrıca telefonun işletim sisteminin JellyBean olarak da adı geçen Android 4.2 işletim sistemiyle beraber çıkacağı söyleniyor.

Bunun yanı sıra 10 inçlik Samsung tabletin 2560 x 1600 piksele yani 300 PPI(inç başına piksel) ekrana sahip olacağı belirtiliyor. iPad ise 264 PPI ekran kullanıyor.

LG Nexus 4 daha önceden sızmıştı ancak Samsung 10 tablet Google’ın iPad Mini’ye karşı atağı olarak gösteriliyor. Yeni iPad Mini’nin Salı günü tanıtılması beklenirken Samsung’un Çarşamba günü bir toplantı düzenlemesi ve Microsoft’un da Perşembe günü Windows 8 Surface RT tabletlerini tanıtması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder