29 Ekim 2012 Pazartesi

Tim Cook'tan iPad mini Cevabı Geldi


Geçtiğimiz hafta tanıtılan iPad Mini'nin, yenilikçi teknik özelliklerden uzak olmasına rağmen rakiplerine göre yüksek fiyattan piyasaya girmesini eleştirenlere, Tim Cook cevap verdi.






Geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinlikten sonra iPad Mini başta olmak üzere Apple, 3 yeni ürününü tanıtmıştı. Sönük geçen etkinlik sonrası iPad 2 özelliklerinin daha küçültülmüş bir cihaza sığdırılmanın ötesine geçemeyen iPad mini, yüksek fiyatıyla büyük eleştirilerin odağı olmuştu.
Apple'ın Steve Jobs'tan sonra göreve başlayan CEO'su Tim Cook, bu eleştrilere cevap verdi. Tim Cook'a göre rakiplerinden çok farklı bir cihaz olan iPad mini, oldukça yüksek fiyatlara mal ediliyor. Bu yüzden fiyatırakiplerine göre daha pahalı olduğu söyleniyor.
Tim Cook'un açıklamalarındaki diğer öne çıkan noktalar ise şu şekilde:
"iPad mini üzerinde çalışmaya başladığımızdaki amaç, daha küçük ve ucuz bir tablet yapmak değil, iPad ile aynı deneyimi daha kompakt bir cihazdatoplamayı yapmaktı.
Diğer 7 inçlik tabletlere göre yüzde 35 daha geniş ekran, mükemmel kamera, onu elinize aldığınızdaki hissettikleriniz bu cihazın diğer cihazlaragöre farkını ortaya koyuyor."
Tim Cook'un açıklamalarındaki öne çıkan mesaj şu. Biz iPad ile farklı birkonsept geliştirdik. Bu cihaz tablet değil iPad. Bunu almak isteyen bu fiyatıgöze alıp alacak. Ayrıca zaten Apple'ın diğer ürünlerine baktığımızda enuygun fiyatlı ürünün iPad olduğu görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder