29 Ekim 2012 Pazartesi

Opera Reklam Gelirleri Raporunu Açıkladı


Opera'nın mobil işletim sistemlerindeki uygulamasından alınan reklam raporlarına göre Android, iOS ve BlackBerry'ye göre reklam açısından oldukça geride kalmış durumda.






Opera'nın açıkladığı reklam gelirleri raporuna göre iOS ve BlackBerryplatformları Android'e göre çok daha efektif ve daha çok kazandırıyor.
Rapor sayesinde iOS platformunun her 1.000 gösterim için 1.64$,BlackBerry'nin ise her 1.000 gösterim için 1.06$ ücret ödediği ortaya çıkarken, Android bu ikilinin oldukça gerisinde.
Zira Android paltformunda her 1.000 gösterim için 0.88$ ödeniyor. Tabii bu rakamlar Opera'nın tarayıcısının reklam gelirlerini gösteriyor.
Bu gelirlerin yüzde 58'ini de iOS cihazların oluşturduğu belirtiliyor. Aralarında en çok kazandıran cihaz ise Apple'ın iPhone'u olmuş. Çünkü reklam gelirlerinin neredeyse yüzde 34'ünü iPhone kazandırıyormuş.
Fakat 1.000 gösterim başına ödenen rakam konusunda iPad , listedeki tüm cihazlara büyük fark atmış durumda. Zira her 1.000 gösterim için iPad'den reklamcılar 4.42$'lık ücret talep ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder